zondag 15 februari 2009

Brand Alphen aan den Rijn

Bij een zeer grote brand gisteravond op het industrieterrein Rijnhaven zijn twee fabrieken - matrassenfabriek Polyether Beddenhal BV en keukenbladenfabrikant Multiblad BV - volledig in de as gelegd.
Ik zat net te eten toen ons ik gebeld werd en de tip kreeg om uit mijn zolderraam te kijken. Een gigantische rookpluim was zichtbaar boven Alphen aan den Rijn. Een poging om Hans te bellen strandde op een voicemail. Hans is naast oom ook cameraman bij Alphen Stad TV en het belangrijkste misschien wel : houdt wel van een brandje.
Een minuut later ging mijn eigen mobiel af ; Ga je mee, vroeg hij zonder zich voor te stellen.
Bord leeg gegeten en in de auto gesprongen. Eerst naar de Praxis gereden, auto geparkeerd en lopen maar. We kwamen op ongeveer 50 meter van de brand uit. We zagen een ingestort pand en veel vlammen en rook.
Na een half uur weer in de auto gesprongen en naar het industrieterrein gereden om de boel van de andere kant te bekijken.
Foto 2 en 3 lijken wat onduidelijk maar wat je ziet is een helikopter die met een grote zoeklamp bezig was om metingen te verichten, althans dat dachten wij maar voor hetzelfde geld is het gewoon een UFO.
Men was druk bezig om het naast gelegen pand te laten uitbranden, en er vooral voor te zorgen dat het vuur niet zou overslaan. Dit was met name van belang, omdat vlakbij chemicaliƫnbedrijf Mavom is gevestigd.
Al met al een enerverend avondje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten